شناسایی عوامل موثر بر تصمیم گیری نیروی انسانی در شرایط عدم قطعیت با استفاده از رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی - طاهری عباس (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
تصمیم گیری یکی از اساسی ترین فعالیت‌ها در سازمان‌های مختلف است که نیروی انسانی همواره به صورت فردی یا گروهی با آن سروکار دارد. تصمیمات همواره در جهت تحقق اهداف سازمان گرفته شده و بنابراین کیفیت آن بر کل سازمان و نیروی انسانی آن به طور مستقیم یا غیر مستقیم اثر می‌گذارد. بنابراین شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر تصمیم گیری نقش موثری در بهبود عملکرد سازمان‌ها خواهد داشت. بنابراین در این پژوهش سعی شده است تا نسبت به شناسایی و رتبه بندی زیرمعیارهای موثر بر فرایند تصمیم گیری از طریق تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی اقدام گردد. نتایج خروجی نشان می‌دهد که معیار فردی دارای بیشترین اثر و معیار برون سازمانی بی‌اثرترین معیار برروی تصمیم گیری است. همچنین در میان زیرمعیارها نیز هیجانات و تناسب شایستگی و محتوای شغلی بالاترین رتبه را دارند که نشان دهنده درجه اهمیت بالای آن‌ها در ارزیابی عملکرد و آزمون‌های شایستگی در حین فرایند‌های جذب و استخدام، انتصاب یا اخذ تصمیمات استراتژیک در سازمان‌ها می‌باشد. بنابراین لازم است تا سازمان‌ها جهت فرایند تصمیم گیری نسبت به سرمایه گذاری بر روی این معیارها اقدام نمایند.