اعتبارسنجی‌ الگوی‌ رفتار شهروندی‌ سازمانی در بانک‌ مسکن‌ - عباسی شهلا; فراتی حسن; زارعی عظیم (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
این‌ پژوهش‌ با هدف‌ اعتبارسنجی‌ الگوی رفتار شهروندی سازمانی‌ در بانک‌ مسکن‌ انجام‌ شد. پژوهش‌ حاضر از نظر روش‌، کمی‌- توصیفی‌ و از نظر هدف‌ کاربردی است‌. جامعه‌ آماری شامل‌ کارکنان‌ بانک‌ مسکن‌ بودند که‌ بر اساس‌ فرمول‌ کوکران‌ تعداد ٣٨٤ نفر به‌ عنوان‌ حجم‌ نمونه‌ با روش‌ نمونه‌ گیری تصادفی‌ انتخاب‌ شدند. ابزار پژوهش‌ نیز شامل‌ پرسشنامه‌ محقق‌ ساخته‌ بود که‌ اعتبار آن‌ با روش‌ صوری و پا یایی‌ نیز با آزمون‌ آلفای کرونباخ‌ محاسبه‌ شد که‌ مقدار کل‌ آن‌ ٩٣/٠ حاصل‌ شد. برای تجزیه‌ و تحلیل‌ داده‌ها نیز از مدلسازی ساختاری با نرم‌ افزار PLS Smart استفاده‌ شد. نتایج‌ نشان‌ داد ضرایب‌ مسیر راهبردها بر پیامدها (٨٢/٠)، شرایط‌ زمینه‌‌ای بر بر راهبردها (٣٣/٠)، شرایط‌ علی‌ بر پدیده‌ محوری(٨١/٠)، شرایط‌ مداخله‌ گر بر راهبردها (٢٦/٠) و پدیده‌ محوری بر راهبردها (٣٢/٠) حاصل‌ شدند. برای ارزیابی‌ مدل‌، از مدلسازی معادلات‌ ساختاری و نرم‌ افزار SmartPLS استفاده‌ گردید. تمام‌ اعداد معنی‌ داری، بزرگتر از 1.96 و ضرایب‌ استاندارد بزرگتر از 0.40 حاصل‌ شد و مدل‌ مورد تایید قرار گرفت‌. با توجه‌ به‌ اینکه‌ معیار برازش‌ داده‌‌ها برابر 0.626 بدست‌ آمد، برازش‌ مدل‌ نهایی‌ تایید گردید. نتایج‌ حکایت‌ از تأیید کامل‌ مدل‌ حاصل‌ از روش‌ تئوری داده‌ بنیاد داشت‌. می‌توان‌ گفت‌ الگوی رفتار شهروندی سازمانی‌ در بانک‌ مسکن‌ دارای اعتبار هست‌ و نتایج‌ این‌ پزوهش‌ می‌تواند مورد توجه‌ متولیان‌ توسعه‌ و رشد مشتریان‌ بانک‌‌ها قرار بگیرد.